KARABÜK / MERKEZ - Cumhuriyet Ortaokulu

Ara

6/A  SINIFI İLE YERLİ  MALI HAFTASINI KUTLADIK. ÖĞRENCİLERİMİZ HEM EĞLENDİLER HEM  DE  PAYLAŞMA VE DAYANIŞMAYI DAHA İYİ KAVRADILAR. AYNI ZAMANDA ÜLKEMİZİN ÜRETİMİ  OLAN MALLARI ALMA KONUSUNDA  BİLİNÇLENİP TUTUMLU OLMANIN  ÖNEMİNİ  FARKETTİLER.

Ara

5A SINIFI ÖĞRENCİLERİMİZLE YERLİ MALI HAFTASI ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİK.

ÖĞRENCİLERİMİZ HEM EĞLENDİ HEM DE ARKADAŞARIYLA PAYLAŞMA VE DAYANIŞMA GÖSTERDİLER,

Kas

Okul Aile Birliği toplantımızı  iyi bir katılımla tamamladık. Okul Müdürümüz Rıfkı ÖZEN  okulda yapılan çalışmalar hakkında genel bir bilgilendirme yaptı. Daha sonra yapılması düşünülen çalışmalardan bahsetti.Okulun daha da iyi olabilmesi için veli destek ve katılımından bahsetti. Yeni Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu beirlendi. Toplantı sonunda velilerimiz okulun temizliği, genel tertip ve düzeni dolayısıyla okul idaremize teşekkür ettiler.

Kas

Matematik derslerimizde öğrencilerimizin daha eğlenceli bir şekilde dört işlem becerisi kazanmaları için çarpma işlemiyle ilgili interaktif uygulamaları sıklıkla kullanıyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz hem öğreniyor hem de eğleniyor. Yaptığımız bu etkinlikler sayesinde öğrencilerimizde belirgin bir ilerleme sağlandı.

Kas

Yaparak yaşayarak öğrenelim mi dediler ve güneş sistemini gösteren modeller yaptılar 6A ,,

Kas

5. ve 6. sınıf öğrencilerimizle Eskikapazar ilçemizdeki Hadrianopolis antik kentini ziyaret ettik.

Kas

5A ile maya şeker ve ılık suyu karıştırıp ağzında balon olan pet şişeye doldurduk ve 5 dakika sonra balonun şiştiğini gördük

6A sınıfı iskelet modeli ile göz doldurdu

Ekm

Okulumuz öğrencileri 28 Ekim tarihinde Cumhuriyet  Korteji Yürüyüşüne ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 99. Yıl Dönümü kutlamalarına katıldı.

Ekm

Her yıl 8-12 Ekim tarihleri arasında kutlanmakta olan Ahilik Kültürü Haftası'nı okulumuzda çoşkuyla kutladık. "Kardeşlik" anlamına gelen "Ahilik" kavramını çocuklara öğretmenin yanı sıra "paylaşmak,kanaat,dürüstlük,güven,doğruluk..."gibi birçok değeri de yeniden hatırlatıldığı kutlamalarda "Günün Anlam ve Önemini" belirten konuşmalar yapıldı. "Ahiliğin Temel İlkeleri" hatırlatılarak şiirler okundu. Program "Ahilik(Fatih'in Esnafı Ziyareti)konulu tiyatro ile sona erdi.

Ekm

Mevlid-i  Nebi haftasını öğrencilerimizle beraber  güzel bir programla  kutladık. Ögrencilerimiz programı seyretmekten, program etkinliklerinde görev almaktan  ve öğrendiklerinden büyük mutluluk duyduklarını söylediler. Bir dahaki Mevlid-i  Nebi  haftasını heyecenla beklediklerini  ifade ettiler. Programda  emeği geçen  tüm okul  personelimize, öğrencilerimize  ve velilerimize teşekkür ederiz.

Nis

18 Mart Çanakkale konulu şiir yarışmasında okulumuz 6-A sınıfı öğrencisi Ramin BAİZA Karabük 3.sü oldu. Ödülünü sayın valimiz Fuat GÜREL'den aldı.

Nis

Çanakkale şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ettik. Emeği geçen Duygu ÜNLÜ KAPLAN öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

Çelik İş Ortaokulunu okulumuzda misafir ettik.

Mrt

Karabük Cumhuriyet Ortaokulu olarak,58. Kütüphaneler Haftası Kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinliklerin üçüncü gününde, Karabük Şehir Parkı'nda 12.30'da düzenlenen "Okuma Şenliği"ne katıldık. Güzel ve güneşli bir günde yemyeşil bir ortamda düzenlenen etkinlik öğrencileri de oldukça mutlu etti. Açılış konuşmalarının ardından açık havada düzenlenen kitap okuma etkiniğine Karabük Valimiz Fuat GÜREL ve eşi Özlem GÜREL Hanımefendi , Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. Kitap okuma ,oyun ve eğlencelerin ardından çekilen hatıra fotoğraflarıyla etkinlik sona erdi. Emeği geçen herkese teşekkürler...